COLOURS, RACES AND RELIGIONS ARE NOT OUR MATTERS ! |
SAHTEKARLIĞA KARŞI TEMEL UYARILAR
Kurumumuzla itibata geçmeden önce aşağıda verdiğim uyarıları tamamen okumanız ve akabinde kabul ettiğinizin teyidi olarak kabul edilecektir
MİLYAR DOLARLIK TRANSFERLER TOO GOOD TO BE TRUE KURALI
Nakitsel ve bankasal anlamda tüm boyutlarıyla küresel piyasalarda dolaşımda olan para miktarı BIS verilerine göre $ 125 Trilyon karşılığında olup; USD bağlamında ise $ 8,28 Trilyon dur. Bu devasa boyuta rağmen paranın bir elden diğer ele geçişi çok sıkı kurallara bağlı olup; ülkeler sermaye çıkışlarına kolay kolay izin vermezler ve bu noktada finans kuruluşlarını çok sıkı takip ederler. Eğer birileri miras, yatırım yada kredi gibi gerekçelerle $9,999 üzerinde para transferi yapacağını hatta yaptığını söylüyorsa ve bunu sözde belgelendiriyorsa yüksek oranda o belgeler sahtedir ve böyle bir trnsferin gerçekleşme olasılığı sıfıra yakındır. Küresel Kriminoloji literatüründe 4.1.9 olarak sınıflandırılan bir sahtekarlık türevidir. Dolayısıyla paranızı, hayallerinizi, prestijinizi ve enerjinizi sahtekarlara kaptırmak istemiyorsanız uluslar arası finans kanun ve yöntemlerinde deneyimli bir uzman kuruluşa danışmanız gerektiğini unutmamalı; olmayan yöntem yada kaidelerle ütopik yol belirleyenlerden uzak durmanız gerekir.
HYIP ve TRADING PROGRAMLAR HAKKINDA
HYIP yani High Yield Investment Programlar yada kısaca trading programlar USD bazında aylık hatta haftalık % 100 üzerinde faiz yada kar payı verdiği iddia edilen ve bu rantın verilebilmesi için mutlaka bir insani destek projeiyle desteklenmesi gerektiği iddia eden küresel nitelikli bir dolandırıılık oyunudur. HYIP sahtekarları genellikle 1 Milyon USD üzerinde bireysel tasarruflarla en az $ 100 Milyon havuzlar oluşturduklarını iddia ederler. HYIP sahtekarlığı aslında çok nitelikli ve terübeli finansçıların bildiği HFT (High Frequency Trading/Dark Pool) mekanizması gerçeklerinin sahtekarlık amaçlı kullandığı bir ütopyadan ibarettir. Öyleki HFT finansal algoritma yazıcısı ve yöneticisi olan küresel rant piyasaları oyun kurucusu devasa şirketlerin kendi aralarında haftalık alıp sattığı her biri en az $ 2Milyar değerindeki politik, ticari ve ekonomik kontratların oluşturduğu küresel borsa ve para sistemlerinin ana havuzu olup; algoritma dışında müşteri yada oyuncu kabul etmeyen kendine has bir rant mekanizmasıdır.
HSBC, STANDARD CHARTERED, CITI GİBİ DEVASA BANKALARIN ON MİLYONLARCA DOLARLIK ÖDEME ENSTRÜMANLARI
Genellikle offshore bankacılıkla nam salmış bu tip devasa küresel bankaların piyasada gezen evrakları diğer bir sahtekarlık ürünüdür. Orjinallerininin birebir kopyası olarak hergün bir yenisi dolandırıcılık piyasasına sokulmaktadır. Sahte USD, Euro yada Japon Yeni vb hiçbir farkı yoktur.
Sözde evrağının banka antetli kağıdında tüm detaylarla yer alıyor olması onun gerçek ve geçerli olduğu anlamı taşımaz!
Sahte bir banka/inans enstrümanının gerçek olup olmadığının tespiti Euroclear sistemi içinde ISIN yada CUSIP kodlarının eşleşmesiyle ve hatta o kodların bizzat sözde o enstrümanı küresel takas banka arz ettiği iddia edilen bankanın hazine departmanıyla bizzat görüşerek yapılabilir ki bu teyid işlemi sadece küresel bankacılık ekran kodlarına sahip ehil finans mühendislerince yapılabilmektedir.
ÇOK UCUZ ALTIN SATIŞLARI
Küresel ekonominin her ülke için denge parametrelerinden önde geleni son derece nadir bir metal olan altın metalidir. Dünyanın en büyük altın madencisi ve altın stoğu sahibi devletleri bile altını kafasına göre fiyatlayamaz, küresel altın fiyatlarınının dışında altın damping uygulayamaz. Kaldıki bu teknik olarak ta mümkün olamaz. Bu tip tekliflerle karşı karşıya kalanların her şeyden önce bilmesi gereken gerçekte şudurki; altın USD, Euro, Yen gibi peşin alınıp satılan bir finansal enstrümandır ve fiyatı anlık belirlenir; vadeli satışı bile bir banka ödeme taahhüdü karşılığı ticari bir mal gibi değil F/OP vb finansal borsa teknikleriyle gerçekleştirilebilir.Dolayısıyla altın dampinge zemin hazırlayan her tür manuplasyon ve spekulasyondan uzak bir nakdi değerdir.
YURT DIŞI KREDİLER
Ortaklık, (hisse yada varlık ipteği karşılığı) ipotekli krediler uluslararası kredi finansmanın üst ana başlıkları olup; mezzanine, euqity vb gibi alt modellere sahiptirler. İşletme sürdürülebiliriği yada yeni yatırım projesi ihtiyacı gibi gerekçelerle; kredi finansmanı kullandırtma lisansına sahip finans kurumlarınca (bankalar, yatırım fonları, emeklilik kurumları vb) verilebilirler. Uzun, yorucu ve teknik bir hazırlık süreci ister ve başından sonuna çok sıkı kurallarla her adımı denetlenmektedir. Bulunduğu destinasyonun yüksek vergileri yada para fazlalığı gibi nedenlerle kredi bahanesiyle çıkış yapmak istiyor gibi gerekçeler şehir efsanesidir. Kaldıki; FATF, BIS, yerel hazineler, bankalar birliği, maliye bakanlıkları gibi kuruşlların parametrelerine uymayan iç bir finansman gerekçe raporu, Due-Dilligence onayı almamış hiç bir kredi veren yada alanın teklifi asla işlem görmez göremez. Dolayısıyla finans-bankacılık sektörünün en kapsamlı ve hassas gamlarından birisi uluslararası kredi işlemleridir.