AFROTURK IMPACT INVESTOR B-CORP

COLOURS, RACES AND RELIGIONS ARE NOT OUR MATTERS !
ÜYE İŞLEMLERİ
Kullanıcı adı
Şifre

GUTERRES: AFRIKA KITASI BM DE YETERINCE TEMSIL EDILMIYOR!


BM Güvenlik Konseyi yetkilileri Afrika için daimi bir koltuk için baskı yapıyor

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, reform çağrısında bulunarak, Afrika kıtasının değişen dünyada yeterince temsil edilmediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) eski yapısını değiştirmesi ve Afrika'ya masada daimi bir sandalye verilmesi çağrısında bulunarak, kıtanın yeterince temsil edilmediğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, pazartesi günü üst düzey bir tartışma sırasında yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının değişen dünyayla uyum sağlayamadığını söyledi.

"Dünyanın önde gelen barış ve güvenlik organının, bir milyardan fazla insanın yaşadığı bir kıta için daimi bir söz sahibi olmamasını kabul edemeyiz... Aynı şekilde Afrika'nın hem kıtada hem de dünya genelinde barış ve güvenlik konularındaki görüşlerinin hafife alınmasını da kabul edemeyiz" dedi.

15 üyeli BM Güvenlik Konseyi, veto yetkisine sahip beş daimi üyeden (Çin, Fransa, Rusya, ABD ve Birleşik Krallık) oluşurken, kalan 10 daimi olmayan üye bölgesel olarak tahsis edilmiştir.

10 sandalyenin içinde Afrika ülkelerine üç, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Karayipler ile Batı Avrupa ve diğer ülkelere ikişer, Doğu Avrupa ülkelerine ise bir sandalye yer alıyor.

BM Güvenlik Konseyi, Mayıs ayında küresel güvenlik ve kalkınma zorluklarının ele alınmasında Afrika ülkelerinin rolünün güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

 

Haber tarihi: 15 / 08 / 2024
Haber Yorumları: 0




Sonraki: GUNEY AFRIKA DEVLET BAŞKANI SECILEN RAMAPHOSA YI TEBRIK EDIYORUZ






RENK, IRK VE DİN KONULARIYLA ASLA İLGİLENMİYORUZ !

 

 

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal

AFROTURK FACEBOOK PAGE