AFROTURK IMPACT INVESTOR B-CORP

COLOURS, RACES AND RELIGIONS ARE NOT OUR MATTERS !
ÜYE İŞLEMLERİ
Kullanıcı adı
Şifre

GUNEY AFRIKA DEVLET BAŞKANI SECILEN RAMAPHOSA YI TEBRIK EDIYORUZ


Güney Afrika Cumhuriyeti parlamentosunda yapılan seçimde yeniden cumhurbaşkanı seçilen Cyril Ramaphosa yemin ederek görevine başladı. Yemin törenine birçok devlet ve hükümet başkanı katıldı. Ramaphosa, konuşmasında halkın değişim taleplerini yerine getireceklerini vurguladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti parlamentosunda 14 Haziranda yapılan seçimde yeniden cumhurbaşkanı seçilen Cyril Ramaphosa yemin ederek görevine başladı.

Yürütme başkenti Pretorya daki Birlik Binalarında düzenlenen yemin törenine kıta genelinden çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katıldı. Güney Afrika nın eski cumhurbaşkanları Thabo Mbeki ve Kgalema Mothlanthe de törende hazır bulundu.

Ramaphosa, törende yaptığı konuşmada, Güney Afrikalıların 29 Mayıs genel seçiminde hiçbir partiye tek başına yönetme yetkisi vermediğini hatırlatarak, "Rahat, mutlu, sağlıklı ve güvenli bir yaşamın temel ihtiyaçlarını istediklerini oylarıyla açıkça ortaya koydular. Oylarıyla yeterli yiyecek, temiz su, her zaman ulaşılabilir elektrik istediklerini ortaya koydular." dedi.

Güney Afrikalıların değişim taleplerini duyduklarını ve bu isteklerini yerine getireceklerini ifade eden Ramaphosa, "Ben Cyril Ramaphosa, burada toplanan herkesin huzurunda, Güney Afrika Cumhurbaşkanı olarak üstlendiğim yüksek görevin tam bilinciyle Güney Afrika Cumhuriyetine sadık kalacağıma, anayasa ve cumhuriyetin tüm yasalarına daima itaat edeceğime, gözeteceğime, destekleyeceğime ve sürdüreceğime ciddiyetle ve içtenlikle ant içiyorum." diyerek görevine başladı.

Haber tarihi: 19 / 06 / 2024
Haber Yorumları: 0




Önceki: GUTERRES: AFRIKA KITASI BM DE YETERINCE TEMSIL EDILMIYOR!
Sonraki: KENYA GENEL KURMAY BASKANI HELIKOPTER KAZASINDA VEFAT ETTI






RENK, IRK VE DİN KONULARIYLA ASLA İLGİLENMİYORUZ !

 

 

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal

AFROTURK FACEBOOK PAGE