AFROTURK IMPACT INVESTOR B-CORP

COLOURS, RACES AND RELIGIONS ARE NOT OUR MATTERS !
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

SKANDAL: ÇİN AFRİKA BİRLİĞİ MERKEZİNİ DİNLEMİŞ!


Afrika Birliğinin Addis Ababa'da bulunan merkez yönetim binasını "hediye" olarak yapan Çin'in Birliği gizlice gözetlediği iddia edildi.

Afrika ile alakalı son derece özel ve stratejik önemdeki konuları karara bağlamak için yılda iki kez Addis Ababa'daki merkez binada toplanan Afrika devlet başkanları ve başbakanlarının güvenliği için kurulan güvenlik kamera ve tertibatlarının başka marifetleride ortaya çıktı.

Le Monde Afrique büyük bir skandalı ortaya çıkardı ve binayı komple yapan Çin devletinin hediye ettiği Afrika Birliği binasındaki tüm toplantı ve görüşmeleri yakından izlediğini iddia etti.

Raporda, Afrika Birliği bilgi işlemcilerinin beş yıldır 00:00-02:00 saatleri arasında binadaki serverlarda sıradışı veri trafiği tespit ettiğini ve yaptıkları araştırmada bütün Afrika Birliği sunucularının Şanghay'daki sunuculara bağlı olduğunu keşfettiği yeralıyor.

Afrikanın sırları meğerse her gece müttefik dost gördükleri 8.000 km uzaktaki Şanghay'a taşınıyormuş

Çin'den Afrika dostlarına hediye 

$ 200 Milyon'a mal olup 2012'de hizmete açılan Afrika Birliğinin cam binası ve içindeki tüm elektronik düzenekler Çin tarafından hediye edilmişti.Rapor Çin'in binadaki bilgi işlem ağında bilerek bir arka kapı bıraktığını ve bunu bilgi casusluğu için yaptığını gösteriyor.

Le Monde gazetesine bu konuda bilgi veren Afrika Birliği yöneticisi muhabire şunları söyledi:

" Çin'in bu siber casusluğunu keşfettikten sonra derhal sibergüvenlik önlemlerimizi yeniledik. Neyseki adamlar bizi sadece dinlemiş; sömürgeleştirmemiş. Bağımsızlığımız ve ekonomik güçlenmemiz için bize yardım ediyorlar. Buda yanında hediyesi"

İsmini vermeyen diğer bir yetkili siber casusluk konusunda Çin'in yalnız olmadığını, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve İngiliz istihbarat teşkilatlarınında binanın güvenlik sistemlerine sızdığına dair güçlü bulgulara sahip olduklarının altını çiziyor.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra Afrika Birliği yönetimi kendi sunucularını devreye sokarak, tüm görüşme ve veri trafiğini şifreledi ve Çin'in konfigurasyon desteği önerisini reddettiler.

Haber tarihi: 27 / 02 / 2018
Haber Yorumları: 0




Sonraki: ERDOĞAN SUDAN'IN SEVAKİN ADASINI ZİYARET ETTİ






RENK, IRK VE DİN KONULARIYLA ASLA İLGİLENMİYORUZ !

 

 

İçerik RSS: - Haberler: RSS:

Yazılım: Omn Portal

AFROTURK FACEBOOK PAGE